Odprti poziv za slovenski paviljon na 18. arhitekturnem bienalu v Benetkah

Ministrstvo za kulturo, 23. september 2022 ― Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) z odprtim pozivom vabi zainteresirane k oddaji predlogov za predstavitev v slovenskem paviljonu na 18. mednarodnem arhitekturnem bienalu v Benetkah. Namen poziva je izbrati projekt in projektno skupino, ki bo zasnovala, oblikovala, izvedla in predstavljala slovenski paviljon na 18. mednarodni razstavi arhitekture. Rok za oddajo projektov je 13. oktober 2022.

Pilonova galerija v Ajdovščini bo dobila dodatne galerijske in depojske prostore

Ministrstvo za kulturo, 20. september 2022 ― Na pobudo Ministrstva za kulturo je vlada v veljavni Načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila obnovo celotne Rustjeve hiše v Ajdovščini, kjer bo dodatne galerijske in depojske prostore dobila Pilonova galerija. Osnovni namen obnove je zagotoviti prostorske pogoje za delovanje in razširitev galerijske dejavnosti ter izboljšati pogoje za razvoj kulturno-umetniške ustvarjalnosti Pilonove galerije.

Ministrica dr. Asta Vrečko sprejela udeležence Unescove delavnice v Ljubljani

Ministrstvo za kulturo, 20. september 2022 ― Ministrstvo za kulturo in Slovenska nacionalna komisija za Unesco od 19. do 23. septembra v Ljubljani gostita mednarodno delavnico za upravljavce svetovne dediščine, ki jo je zasnoval Unescov regionalni urad v Benetkah skupaj z Interpret Europe. Udeležence je v nedeljo, 18. septembra, ob 19. uri v Mestnem muzeju Ljubljana sprejela ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko.

Evropska komisija predstavila dolgo pričakovani predlog Akta o medijski svobodi

Ministrstvo za kulturo, 16. september 2022 ― Evropska komisija je 16. septembra predstavila dolgo pričakovani predlog Akta o medijski svobodi (European Media Freedom Act). Komisija je v pripravi predloga akta izvedla obsežna javna posvetovanja, v katerih so sodelovali tudi slovenski strokovnjaki in predstavniki medijev. V prihodnjih mesecih sledi obravnava predloga akta v okviru Sveta Evropske unije.

Vlada potrdila nov seznam pomembnejših dogodkov za televizijske prenose

Ministrstvo za kulturo, 15. september 2022 ― Vlada je redni seji na predlog Sveta za radiodifuzijo potrdila seznam pomembnejših dogodkov za televizijski prenos. Nov seznam, skladno s šestim odstavkom 34.a člena Zakon o avdiovizualnih medijskih storitvah (ZAvMS), določa, da Svet za radiodifuzijo na vsake tri leta seznam pregleda in pripravi predlog njegovih sprememb oziroma dopolnitev. Danes potrjen seznam bo začel veljati dan po objavi v Uradnem listu.

Aktualni razpisi Ustvarjalna Evropa

Motovila, 15. september 2022 ― Preverite aktualne razpise programa Ustvarjalna Evropa (Kultura / MEDIA / Medsektorski sklop). Na obzorju že novi razpisi Ustvarjalna Evropa za leto 2023. Motovila vam z dejavnostmi CED Slovenija omogoča svetovanje. The post Aktualni razpisi Ustvarjalna Evropa appeared first on Motovila.

Aktualni razpisi Ustvarjalna Evropa

CED, 14. september 2022 ― Preverite aktualne razpise programa Ustvarjalna Evropa (Kultura / MEDIA / Medsektorski sklop). Besedila razpisov so dostopna na portalu Funding & tender opportunities. Na obzorju že razpisi Ustvarjalna Evropa za leto 2023. CED Slovenija je na voljo za svetovanje.

Špela Spanžel na delovnem obisku v Zürichu

Ministrstvo za kulturo, 14. september 2022 ― Špela Spanžel, vodja Direktorata za kulturno dediščino, se je na povabilo švicarskega Zveznega urada za kulturo 13. septembra v Zürichu udeležila srečanja mednarodnega uredniškega odbora za pripravo druge konference evropskih ministrov za kulturo, ki bo januarja 2023 v Davosu. Na konferenci, na kateri bodo sodelovali predstavniki tako javnega kakor zasebnega sektorja, bodo razpravljali o kulturi gradnje kot skupni odgovornosti.

Forum Ustvarjalnost ZA trajnost

CED, 14. september 2022 ― Z domačimi in tujimi strokovnjaki bomo razpravljali o okoljskih smernicah in dobrih praksah za (bolj) trajnostno mednarodno (so)delovanje in mobilnost v kulturi. V Ljubljani, 28. septembra. Prijave odprte. Spremljajte #Creativity4Sustainability
še novic